På en varm, solrig dag i Barcelona er det godt med en kølig drink, og hvorfor ikke kaste sig over noget lokalt. Prøv den forfriskende drink Horchata de Chufa, der serveres isafkølet og slukker tørsten i varmen. Den bliver ikke dårligere af et mål spansk cognac oveni.
Saft fra pressede knolde
Drinken er fremstillet af tigernød, der som kartofler danner underjordiske knolde – på spansk kaldes de chufa, deraf navnet! Knoldene presses, så den friske hvide, mælkelignende saft kommer ud. Den blandes med lidt citronsaft, kanel og sukker og får en næsten mandelagtig smag. Drinken har den fordel, at den er fattig på fedt og rig på mineraler og vitaminer.
Importeret af maurerne
Tigernødden er udbredt i store dele af verden, og det var maurerne, der tog den med sig til Spanien. Det viste sig, at området omkring Valencia var perfekt til dyrkning af planten. Fra Valencia gik den sin sejrsgang over hele landet og er i dag en af de mest populære drikke. Drikken fås på restauranter, cafeer og på flaske i supermarkeder. Desuden er der rundt om i Barcelona flere “horchaterias”, der har specialiseret sig i denne liflige drink.